Linksys SPA 3102, 2 VoIP ppproviders - VoIPBuster - VoIPSmar

Nederlands Forum
dutch1
Posts: 5
Joined: Sat May 16, 2009 5:04 pm
Contact:

Linksys SPA 3102, 2 VoIP ppproviders - VoIPBuster - VoIPSmar

Postby dutch1 » Sat May 16, 2009 5:38 pm

Hello all,

Since a few years now I am using VoIPBuster in combination with SPA 3102 Linksys on my Linux/Ubuntu computer.

I use the Spa Linksys to call from the living room using my DECT-phone. I do not like to sit behind the computer with the headset.
My children are living abroad, US,Australia, China.

With the help of others I was able to create the right settings for the Linksys as it is now.

Please help to answer the questions I have:

Questions:

1. Because of the free calls to China, I want to change the settings of the SPA3102.
From 1 (VoIPBuSTer) to more than 1 provider (VoIPBuster, 12VoIP, VoIPSmart, all BetaMax). How can do this.

Please, I am a nobee, at the least a newbee, so please tell every sentence to install MySIPSwitch.

2. There is a password which I never noticed on page one of the settings. Hardly possible that I used a pw of 12 dataunits. (PAGE 1 OF THE SETTINGS OVERVIEW)
How to change and do I need to change that.

I thought I just had to change the names (e.g. from VoIPBuster to 12VOIP and if possible create a LINE2, but again I do not know a lot of these things. In general is this possible wiith the SPA 3102?

3. Maybe a stupid question , but better look stupid than stay that way,
What is the difference between VoIPcalling and SIP-calling.

4. Which are the costs of using MySIPSwitch.

I hope to find out more about this item.

Of course I tried to get information from the Linksys company. To my surprise they do not support these things.
Being a former business man I would not like to have any biz-contacts with them again.

Thank you now already for the answers.

Hans Minekus

jvwelzen
Posts: 716
Joined: Thu Sep 11, 2008 1:56 pm

Postby jvwelzen » Sun May 17, 2009 10:42 am

Hoi

Je mag in het nederlands forum gewoon nederlandse berichten plaatsen

Alleen zijn er niet erg veel nederlanders actief op het forum

Groetjes jeroen

btw volgens mij kan je in een linksys niet zoveel voip account configureren dus wat je wil weet niet of dit gaat lukken

max 2 voip accounts

Code: Select all

De SPA-3102 (opvolger van de populaire SPA-3000) is in feite een kleine, maar volledige telefooncentrale waarin u uitgebreide controle en instellingsmogelijkheden heeft ten aanzien van uw Voice-over-IP verbindingen (u kunt 2 SIP-accounts tegelijkertijd registeren) en uw vaste telefoonverbinding (uw KPN- of Essentlijn, of een analoge lijn uit uw huiscentrale of PBX).


3. Maybe a stupid question , but better look stupid than stay that way,
What is the difference between VoIPcalling and SIP-calling.

Hier zit geen verschil in

Het gebruik van mysipswitch is gratis dit kost niks

dutch1
Posts: 5
Joined: Sat May 16, 2009 5:04 pm
Contact:

beste j

Postby dutch1 » Sun May 17, 2009 11:37 am

dank voor je bericht
ik weet in ieder geval dat ik er 2 zou kunnen installeren.

nu nog de vraag hoe ik dat doe.

dus beter om het engelse forum te benaderen?

overigens waar heb je de informatie vandaan die je benoemde in je mail?
ben daar erg benieuwd naar,.


Hans

jvwelzen
Posts: 716
Joined: Thu Sep 11, 2008 1:56 pm

Postby jvwelzen » Sun May 17, 2009 12:03 pm

even googlen

http://www.tijdhof.com/product_info.php?products_id=540

handleiding staat ook hier

http://www.tijdhof.com/docs/linksys/SPA ... kstart.pdf

http://www.tijdhof.com/docs/linksys/SPA ... rguide.pdf

Hier is een screenshot van budgetphone.nl

Image

vervang sip1.budgetphone.nl voor het adres van jouw provider

in het geval van voipbuster sip.voipbuster.com

of 12voip sip.12voip.com

en voer hierna je Auth ID en password in van de provider die je wil gebruiken[/img]

User avatar
TheFug
Posts: 914
Joined: Sat Oct 06, 2007 8:23 am
Location: The Netherlands, North-Holland

Postby TheFug » Sun May 17, 2009 12:11 pm

Bij mijn weten, kan er maar één inkomend account in de SPA3102 geregistreed worden, er kunnen wel meerdere uitgaande gw1, gw2, etc..
ingesteld worden.
Maar Mysipswitch is toch juist hiervoor ? anders, is:
http://www.gigaset.nl/index.php/pagina/ ... 1d-ip.html
ook een oplossing, hier kunnen 6 VSP's ingesteld worden, (gebruik 'm zelf ook)
Wat betreft punt 2, bedoel je hier dat je een password niet weet ? dan zou je een reset moeten doen, is de SPA3102 wel "unlocked" ? er zit dus geen andere software in, dan die van Linksys ?

btw. als je meerdere betamax providers via Mysipswitch wil gebruiken, krijg je wel een FUP probleem, dit is oplosbaar via Voxalot, heb hier zelf geen ervaring mee, maar daar zijn genoeg posts op het MSS forum over te vinden.
Dan is de 301 D ook handig maar heb je MSS niet nodig, maar MSS is juist zo handig, met z'n mogelijkheden, en dialplan.
Thanks, The Fug.

gear: my ISP's Zyxel Modem/Router in bridge, Sitecom WL309 Router, Siemens Gigaset 301D

dutch1
Posts: 5
Joined: Sat May 16, 2009 5:04 pm
Contact:

spa

Postby dutch1 » Sun May 17, 2009 12:12 pm

hoi wederom,

hartelijk dank voor je snelle reactie.
soms denk ik wel eens het is maar goed dat het regent soms vandaag,lol

ik moet overigens zeggen dat ik ondanks googelen niet zo ver kwam, stom, want ik gebruik google erg veel.

ik kan er ook iemand anders mee helpen.

nogmaals hartelijk dank

het wordt erg gewaardeerd.
met groet,

hans minekus

User avatar
TheFug
Posts: 914
Joined: Sat Oct 06, 2007 8:23 am
Location: The Netherlands, North-Holland

Postby TheFug » Sun May 17, 2009 12:32 pm

Ik vond net wel een truuk.... na wat Google werk....
http://forums.whirlpool.net.au/forum-re ... 02962.html
Thanks, The Fug.

gear: my ISP's Zyxel Modem/Router in bridge, Sitecom WL309 Router, Siemens Gigaset 301D

dutch1
Posts: 5
Joined: Sat May 16, 2009 5:04 pm
Contact:

spa

Postby dutch1 » Sun May 17, 2009 2:57 pm

dank allemaal voor het antwoord, thank you all for the answers

Echter/however:

Please tell me how to make the right system just line by line, have no idea about svp etc,
so sorry to tell this

Hans Minekius

dutch1
Posts: 5
Joined: Sat May 16, 2009 5:04 pm
Contact:

spa enz

Postby dutch1 » Sat Dec 12, 2009 11:47 am

dag allemaal,


inmiddels gedurende een jaar geswitched van spa naar de fritz!box fon.
werkt goed
echter ik heb gemerkt dat ik toch meerdere voip's nodig heb om ook b.v. naar China gratis te kunnen bellen.
in hoeverre kan een account bij sipswitch mij daarbij helpen?

en hoe pak ik dat aan?

alleen een sipswitch configureren met de fritzbox en de andere voip's in de setup zetten van sipswitch?

verder wordt ik gebeld via budgetphone .
hier gebruik ik ook mijn vaste telefoonnummer.

uitbellen doe ik via voip.

ik las e.e.a. hier weer eens na, en was geïnteresseerd in deze nieuwe technologie.
overigens is e.e.a. microsoft nu?

graag licht in mijn duisternis svp/

Hans


Return to “Nederlands Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests