it is possible to loop this and transfer ? all local

Catalog of dial plans
Post Reply
qubo
Posts: 127
Joined: Tue Apr 12, 2011 6:11 am

it is possible to loop this and transfer ? all local

Post by qubo » Wed Jan 14, 2015 9:42 pm

HI. I am wondering if it is possible to achieve this:

first I have a RING GROUP Called 1500 so when I Dial 1500 it ring in 881,882 and 883

all this user/Extension are local.

881- polycom phone
882 polycom phone 2
883 GSM-voip gateway MV372


what I want to DO is this.... incoming call send to 1500 to ring simultaneus. 881, 882 and 883 ( this last to begin ringing after 5 sec of others but if I answer with 883 (voip-gsm Gateway ) make the call last 270 secs (4.5 minutes ) but before it finish the call send the call. to 1500 again and repeat again (loop).

here the scenario. In MEXICO mobile phones get charged from PSTN lines in USA sometimes no.
my PROvider TELCEL allow 5 minutes free for 3 free numbers and you can stay as you like if you finish the call and dial again.

so I need that the VOIP calls with provider stay connected. menwhile the system finish the call in MY mobile phone by sending the active call to 1500.
the delay in 883 of 5 sec is becuase I need the mobile phone is CLEAR to RECEIVE a new call from Ring Group
it is possible ?


case req.URI.User
# Speed Dials
when "1500" then sys.Dial("881@local&881@local&883@local")

User avatar
Aaron
Site Admin
Posts: 4560
Joined: Thu Jul 12, 2007 12:13 am

Re: it is possible to loop this and transfer ? all local

Post by Aaron » Wed Jan 14, 2015 9:50 pm

2 of the 3 requests are possible.

sys.Dial("881@local&881@local&883@local[dt=5,cd=270]")

See http://www.sipsorcery.com/mainsite/Help/DialPlans#Dial for an explanation of the dial string options.

The ability to redial the call after the 4.5 minutes is not available. That would need dialplan handling at call hangup rather than call initiation and at the moment that feature is not implemented.

qubo
Posts: 127
Joined: Tue Apr 12, 2011 6:11 am

Re: it is possible to loop this and transfer ? all local

Post by qubo » Wed Jan 14, 2015 10:36 pm

ohhh. any ohter idea ? including tropo ?

User avatar
Aaron
Site Admin
Posts: 4560
Joined: Thu Jul 12, 2007 12:13 am

Re: it is possible to loop this and transfer ? all local

Post by Aaron » Wed Jan 14, 2015 11:21 pm

Tropo maybe able to do the re-dial but you would need to have the call established through the tropo servers so that you could do the hangup and re-dial and that means you would incur the 3c per minute charge.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest