Google call not working any more

Found something wrong ?
luvxu
Posts: 12
Joined: Tue Oct 13, 2009 10:57 am

Google call not working any more

Post by luvxu » Thu Sep 08, 2011 3:28 am

Hi all,

look like our sipsocery google call script is not working anymore. I get the message "Exception on GoogleVoiceCall. Could not find _rnr_se key on your Google Voice account page, callback cannot proceed" every time that I am making an outgoing call. Can someone confirm this problem?

Here is the outgoing call log:

Monitor 03:23:23:244: basetype=console, ipaddress=*, user=redmapleleaf, event=*, request=*, serveripaddress=*, server=*, regex=.*.
DialPlan 03:23:39:385 sip1(177272): New call from udp:67.231.245.210:27155 successfully authenticated by digest.
DialPlan 03:23:39:400 sip1(177272): Using dialplan default for Out call to sip:15083409828@sipsorcery.com.
NewCall 03:23:39:416 sip1(177272): Executing script dial plan for call to 15083409828.
DialPlan 03:23:39:431 sip1(177272): Dialing USA 15083409828 through Google Voice service
DialPlan 03:23:39:431 sip1(177272): *****************************************************

DialPlan 03:23:39:447 sip1(177272): SDP on GoogleVoiceCall call had public IP not mangled, RTP socket 67.231.245.210:39154.
DialPlan 03:23:39:447 sip1(177272): UAS call progressing with Ringing.
DialPlan 03:23:39:447 sip1(177272): Logging into google.com for xxxx@gmail.com.
DialPlan 03:23:39:494 sip1(177272): Google Voice pre-login page loaded successfully.
DialPlan 03:23:39:494 sip1(177272): GALX key koT3IhnR5k8 successfully retrieved.
DialPlan 03:23:39:744 sip1(177272): Google Voice home page loaded successfully.
DialPlan 03:23:39:760 sip1(177272): Exception on GoogleVoiceCall. Could not find _rnr_se key on your Google Voice account page, callback cannot proceed.
DialPlan 03:23:39:760 sip1(177272): Dialplan cleanup for xxxx.
DialPlan 03:23:39:760 sip1(177272): Dial plan execution completed without answering and with no last failure status.
DialPlan 03:23:39:760 sip1(177272): UAS call failed with a response status of 480.
Registrar 03:23:57:010 sip1(18060): Authentication required for xxxx@sipsorcery.com from udp:72.93.234.7:5060.
Registrar 03:23:57:166 sip1(18060): Binding update request for xxxx@sipsorcery.com from udp:72.93.234.7:5060, expiry requested 120s granted 120s.
RegisterSuccess 03:23:57:197 sip1(18060): Registration successful for xxxx@sipsorcery.com from udp:72.93.234.7:5060, binding sip:100@72.93.234.7:5060;expiry=120 (1).
RegisterSuccess 03:23:57:197 sip1(18060): Registration successful for xxxx@sipsorcery.com from udp:72.93.234.7:5060, binding sip:sipsorcery@67.231.245.210:27155;expiry=3600 (2).

User avatar
Aaron
Site Admin
Posts: 4560
Joined: Thu Jul 12, 2007 12:13 am

Re: Google call not working any more

Post by Aaron » Thu Sep 08, 2011 4:35 am

Have you tried logging into your Google Voice account through a US proxy? A number of other users had success with that approach. See the end of this thread for more detail viewtopic.php?f=6&t=3671.

beaver
Posts: 234
Joined: Tue Feb 09, 2010 5:32 am
Location: Beaverton USA (PST, GMT - 8)

Re: Google call not working any more

Post by beaver » Thu Sep 08, 2011 6:28 am

same problem.
it's 1st time I meet this problem. the gv phone has been down a whole day.
I am using sipgate + gv.

User avatar
Aaron
Site Admin
Posts: 4560
Joined: Thu Jul 12, 2007 12:13 am

Re: Google call not working any more

Post by Aaron » Thu Sep 08, 2011 6:50 am

I've tested my GV account and something has changed on the Google Voice web page. Most likely this will need to be fixed in the code, providing it's still possible to initiate GV calls this way. I'll look into it shortly.

User avatar
Aaron
Site Admin
Posts: 4560
Joined: Thu Jul 12, 2007 12:13 am

Re: Google call not working any more

Post by Aaron » Thu Sep 08, 2011 11:43 am

Should be fixed now. From what I can tell the authentication process at Google's end changed to involve a server on a different domain, specifically accounts.google.com, and this broker the setting of the cookies needed for sipsorcery to login to the Google Voice home page. Getting the sipsorcery to transfer the cookies from accounts.google.com to use with www.google.com fixed the issue, or at least it's fixed it for my Google Voice test calls.

beaver
Posts: 234
Joined: Tue Feb 09, 2010 5:32 am
Location: Beaverton USA (PST, GMT - 8)

Re: Google call not working any more

Post by beaver » Thu Sep 08, 2011 2:52 pm

yeah, it's up now.
Thanks Aaron.

luvxu
Posts: 12
Joined: Tue Oct 13, 2009 10:57 am

Re: Google call not working any more

Post by luvxu » Fri Sep 09, 2011 10:02 am

I don't know if this is all related but ever since this happened I could only receive calls. My outgoing call would ring only once and then there is complete silence after that.

beaver
Posts: 234
Joined: Tue Feb 09, 2010 5:32 am
Location: Beaverton USA (PST, GMT - 8)

Re: Google call not working any more

Post by beaver » Fri Sep 09, 2011 1:48 pm

reconfirmed. my runs fine.

luvxu
Posts: 12
Joined: Tue Oct 13, 2009 10:57 am

Re: Google call not working any more

Post by luvxu » Fri Sep 09, 2011 1:54 pm

hmmm very funny! it only happened on the phone connected to the Primus ATA (name iAN-02EX, model U53V005.00) and not on a softphone Xlite-4 . The softphone has no problem making outgoing call. The phones are connected to the local Asterisk server at home. Then the asterisk server is registered with sipsorcery.com for outgoing call and incoming call. this setup had been working fine prior to this incident.

I wonder what is wrong?

BTW, ever since gizmo5 went away and I had to switch to sipgate service, I had to use the local Asterisk server to connect to sipsorcery.com in order to make outgoing call to work. When gizmo5 was still working, the local server was not needed. There was a suggestion in this forum by beaver that one can use pbxes.org service to connect to sipsorcery.com for outgoing call to work. I just found that pbxes.org was not very friendly to user who create more than one account with them. Therefore, the best solution for me was to use my own server.

Anybody out there who might be having similar outgoing call problem?

beaver
Posts: 234
Joined: Tue Feb 09, 2010 5:32 am
Location: Beaverton USA (PST, GMT - 8)

Re: Google call not working any more

Post by beaver » Fri Sep 09, 2011 3:50 pm

NAT issue.
Its debugging is hard. check your port#, IP, reboot router...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest