Callback not detecting Caller Hangup

Found something wrong ?
Post Reply
wilbert
Posts: 66
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:48 pm

Callback not detecting Caller Hangup

Post by wilbert » Thu May 09, 2013 9:18 am

During a Callback execution, if the Caller (1st call) answers the phone and then hangup before the destination (2nd call) hangup, the Callback continues execution.

I'm using 2 different Providers for each leg (if not I have complete silence till second call established) and I tried both for each leg in different mix. Same result. So, I think, somewhere in our sys.Callback is missing.

User avatar
Aaron
Site Admin
Posts: 4563
Joined: Thu Jul 12, 2007 12:13 am

Re: Callback not detecting Caller Hangup

Post by Aaron » Thu May 09, 2013 10:17 am

I tried a callback without answering the first leg and the second leg was not initiated.

Can you capture a dialplan trace (http://www.sipsorcery.com/mainsite/Help/Console) of the call and post it here so I can get a better idea of what's happening.

wilbert
Posts: 66
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:48 pm

Re: Callback not detecting Caller Hangup

Post by wilbert » Tue May 14, 2013 2:58 pm

I think I haven't explain myself correctly. Problem I found is:

1. sys.Callback executes.
2. First leg (Caller) answer the calls.
3. Second leg (Calling) is ringing but not answer yet.
4. Caller hangup ending first leg.
5. Second leg continues ringing.

Hope this explains better the problem.

User avatar
Aaron
Site Admin
Posts: 4563
Joined: Thu Jul 12, 2007 12:13 am

Re: Callback not detecting Caller Hangup

Post by Aaron » Wed May 15, 2013 11:03 am

Ok I understand now. The code does not handle that condition. I'll fix that up and deploy during the next maintenance window which will be this coming Sunday.

User avatar
Aaron
Site Admin
Posts: 4563
Joined: Thu Jul 12, 2007 12:13 am

Re: Callback not detecting Caller Hangup

Post by Aaron » Sun May 26, 2013 10:27 am

Now fixed.

xgs
Posts: 1
Joined: Fri Feb 14, 2014 8:54 pm

Re: Callback not detecting Caller Hangup

Post by xgs » Fri Feb 14, 2014 10:01 pm

Hello,

Is this really fixed? I am having same problem, if someone can avoid this issue please post how.

Thanks

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest